Ajax gemakkelijk langs Willem II

De eerste kans van de wedstrijd in de Amsterdam Arena was voor Willem II. Daarna kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas. Na een kwartier spelen maakte Kolbeinn Sigthórsson de 1-0. De IJslander kreeg de voorkeur boven Arek Milik en beloonde het vertrouwen van zijn coach direct. Vijf minuten later sloeg het noodlot echter toe voor de spits. Na een zware tackle moest hij het veld per brancard verlaten.

Na de 1-0 ging het echter snel voor Ajax. Na een half uur spelen was er de 2-0 via invaller Milik. Drie minuten later was het weer raak. Joël Veltman stiftte de bal op prachtige wijze achter keeper Kostas Lamprou. Het was de 3000e goal van Ajax in een thuisduel. Voor de verdediger betekende het alweer zijn derde treffer van dit seizoen.

Voor rust kreeg Ajax nog genoeg kansen op de 4-0, onder andere via een sterk spelende Lucas Andersen. Lamprou verrichte echter zijn eerste redding van de avond. De 4-0 viel een paar minuten later echter alsnog. Milik maakte na een combinatie met Ricardo Kishna en Andersen zijn tweede van de wedstrijd.