Huuraankoop Zimling is initiatief van Frank de Boer

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Trainer Frank de Boer blikte op de persconferentie van vandaag vooruit op het treffen met Heracles maar blikte ook terug op de aankoop van Niki Zimling. De conclusie kan getrokken worden dat de huuraankoop van de Deen uit de koker komt van De Boer.

De speler is afkomstig van FSV Mainz 05 maar de 44-jarige oefenmeester had hem al langer op de korrel. “Ik zat al langer met hem in mijn achterhoofd. Uiteindelijk gaf zijn ervaring en kwaliteit de doorslag. Want toen we twee jaar geleden met Christian Poulsen rond waren, kwam ook de naam van Zimling ter sprake.” Hij vroeg zelfs raad bij zijn voormalige Deense Ajax-coach. “Ik heb Morten Olsen toen gesproken en hij zei dat hij voor een jonge speler zou hebben gekozen in plaats van Poulsen. Qua mentaliteit lijkt hij heel erg op Poulsen. Anderzijds denk ik dat Christian met koppen en qua fysiek misschien iets sterker is. Maar in het spel verplaatsen is Zimling weer beter. Hij heeft de kwaliteiten om uit te groeien tot een leider. Jongens als Niklas Moisander, Lasse Schöne, Davy Klaassen, Nicolai Boilesen en Joël Veltman hebben dat ook, Zimling kan daar bij komen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/09/12/huuraankoop-zimling-is-initiatief-van-frank-de-boer/