Finnbogason toont zich ware plaaggeest voor Ajax

Bron: www.vi.nl

In de aanloop naar de 24ste speelronde van de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Ajax en SC Heerenveen tegenover elkaar in de Amsterdam Arena (aftrap 16.30 uur).

? Van de 21 eerdere bezoekjes aan Amsterdam, keerde SC Heerenveen drie keer met de winst terug in Friesland. Evenzovaak was er een remise en vijftien keer was de zege voor thuisploeg Ajax.

? Ajax incasseerde in elf thuiswedstrijden slechts vier treffers. Het won negen keer, speelde een keer gelijk en verloor een keer. De ploeg van Frank de Boer maakte 26 doelpunten op eigen grond.

? De Ajax-clubtopscorers Davy Klaassen en Kolbeinn Sighthórsson maakten dit seizoen acht doelpunten. Dit is evenveel als Hakim Ziyech van SC Heerenveen die bij zijn club topschutter Alfred Finnbogason moet voorlaten. De IJslandse spits was al 21 keer trefzeker.

? Finnbogason scoort erg gemakkelijk tegen Ajax. De SC Heerenveen-spits speelde drie keer eerder tegen Ajax in de Eredivisie en kwam tot vijf  goals in die wedstrijden.

? Finnbogason was in vijftien van zijn 23 Eredivisiewedstrijden in dit seizoen trefzeker.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/finnbogason-toont-zich-ware-plaaggeest-voor-ajax.htm