Alderweireld hekelde tactiek van Martin Jol

Bron: ajax1.nl

Sinds het vertrek van Martin Jol bij Ajax is er op tactisch gebied veel veranderd bij de landskampioen. Op de bewuste 6 december van het vorige jaar stapte Martin Jol op omdat hij onvoldoende basis zag om de samenwerking met Ajax succesvol voort te kunnen zetten. Zoals bekend nam Frank de Boer succesvol het werk over van de Hagenaar, iets waar Toby Alderweireld zeer content mee was. “Ik wil in de Champions League nooit meer zo door het slijk worden gesmeten als vorig jaar tegen Real Madrid.”

De verdediger was het vaak niet eens met de tactiek van Martin Jol: “Niks ten nadele van onze vorige trainer. Maar Martin Jol had een visie die op Luis Suarez was gericht,” aldus de Belg. ”Onze huidige opvatting bevalt me beter dan met tien man achter de bal en vanuit het eigen zestienmetergebied te spelen.”

“Natuurlijk gaan we vast ook wel eens op onze bek. Maar dat een man als Johan Cruijff met zoveel voetbalverstand aangeeft, dat er op deze manier voor ons het meest te halen valt, zegt genoeg,” aldus de Belgische international tegenover de Telegraaf.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alderweireld-hekelde-tactiek-van-martin-jol/