Olsen had van Basten kunnen opvolgen

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft de 61-jarige Deen Morten Olsen benaderd als trainer en als technisch directeur. De Deense voetbalbond, werkgever van bondscoach Olsen, wilde Olsen echter niet laten vertrekken.

”Na het opstappen van Marco van Basten heeft Ajax mij benaderd om trainer te worden,” aldus Olsen. Het ging niet door. ”De Deense voetbalbond vond een duobaan echter onbespreekbaar.”

Olsen zelf had wel oren naar een overgang, maar door de houding van de Dansk Boldspil-Union (DBU) richtte Ajax het vizier op Martin Jol, destijds in Duitsland trainer bij Hamburger SV.

Olsen is ook in beeld geweest als technisch directeur van de Amsterdamse club waar hij van 1997 tot 1998 als trainer werkte.

Terugkeer Cruijff ‘goede zaak’Wanneer Ajax hem voor die positie heeft benaderd, wil Olsen niet kwijt. Mogelijk is dat zeer recent gebeurd.  Sinds het vertrek van Jol en de aanstelling van Frank de Boer is Ajax op zoek naar een technisch directeur of een technisch manager. Het technische platform met onder anderen Johan Cruijff buigt zich nu over deze kwestie.

Olsen noemt de terugkeer van Cruijff in Amsterdam ‘een goede zaak’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/olsen-had-van-basten-kunnen-opvolgen/