Groenendijk: “Bazoer is uniek voor zijn leeftijd”

Bron: ajax1.nl

Ajax A1 is dit Pinksterweekend actief op Aegon Copa Amsterdam. Ook jongeling Riechedly Bazoer doet mee. Hij viel in de openingswedstrijd in voor Djavan Anderson. Hij bracht direct iets extra’s. Meer drive en passie. Met splijtende passes zorgde hij voor dreiging. Zijn optreden zorgde er echter niet voor dat Ajax A1 won van Borussia Mönchengladbach.

Trainer Alfons Groenendijk is na de wedstrijd wel tevreden. Vooral over het optreden van Bazoer. “Hij snapt het spel heel goed en doet veel dingen op gevoel. Daarnaast heeft Riechedly een enorm loopvermogen en ook nog scoringsdrift. Voor een speler die nog niet eens zeventien jaar oud is, is hij uniek.”

Ondanks dat Bazoer zo jong is, wordt hij in iedere selectie snel geaccepteerd. Groenendijk: “Het is natuurlijk lastig voor hem dat hij zo veel switched tussen selecties. Dan speelt hij voor B1, dan voor de beloften en de week daarna weer in de A1. Als hij deze ontwikkeling doorzet, kan Riechedly misschien volgend seizoen al aanhaken bij Frank de Boer en zijn staf. Daar zal ie waarschijnlijk wat meer de kat uit de boom kijken.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/groenendijk-bazoer-is-voor-zijn-leeftijd-uniek/