Ajax ook verzekerd van geplaatste status in derde voorronde Champions League

Bron: ajaxfanzone.nl

Nu de Turkse competitie voorbij is, weet Ajax nu ook zeker dat het in de derde voorronde van de Champions League een geplaatste status zal krijgen, mits Ajax uiteraard door de tweede voorronde weet te komen.  Als Ajax in de derde voorronde weet te komen, zal het loten tegen Fenerbahçe, Spartak Moskou, de nummer twee van Tsjechië of de nummer twee van België. In Tsjechië is Slavia Praag vrijwel zeker van de tweede plek, terwijl Standard Luik in België de tweede plek in handen heeft met nog één wedstrijd te gaan.

Mocht FC Basel de tweede voorronde niet weten te overleven, zal Fenerbahçe ook een geplaatste status krijgen en kan Ajax de Turken niet loten. Dan zou de ploeg die FC Basel uitschakelt een mogelijke tegenstander worden. De loting voor de tweede voorronde is al op dinsdag 19 juni. De loting voor de derde voorronde zal op maandag 23 juli verricht worden, in de week dat Ajax de eerste wedstrijd in de tweede voorronde zal spelen. Mocht Ajax de vierde en laatste voorronde weten te bereiken dan is een geplaatste status vrijwel uitgesloten.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/05/20/ajax-ook-verzekerd-van-geplaatste-status-in-derde-voorronde-champions-league/