Kristensen maakt Ajax-debuut tegen Roda

Bron: www.ajaxshowtime.com

Rasmus Nissen Kristensen debuteert woensdagavond voor Ajax. De rechtsback vervangt de geschorste Matthijs de Ligt. Joël Veltman verhuist daardoor naar het centrum van de verdediging.

De Ligt pakte een gele kaart in het treffen met NAC Breda (3-1) en mist daardoor de midweekse Eredivisie-wedstrijd. Door de gekneusde enkel van Maximilian Wöber maakt Kristensen nu zijn eerste opwachting. Nicolás Tagliafico, die door coach Erik ten Hag ook werd gezien als centrale optie, staat gewoon linksback.

Mitchel Bakker kan zijn officiële debuut maken in het eerste elftal. De eerstejaars A-junior maakt de laatste weken geregeld minuten bij Jong Ajax en is door de blessure van Wöber opgenomen in de wedstrijdselectie. Het duel tussen Roda JC en Ajax begint woensdagavond om 20.45 uur. 

Opstelling Ajax: Onana; Kristensen, Veltman, Frenkie de Jong, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres, Huntelaar, Kluivert. 

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | sjorsvanveen@live.nl 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/110480/kristensen-maakt-ajax-debuut-tegen-roda