Voorbeschouwing Ajax - PSV

Bron: www.ajaxlife.nl

Veltman is terug!© ProShots

Drie punten tegen Vitesse, drie punten tegen AZ, hoe vergaat het Ajax komende zondag tegen PSV? De nabije historie leert dat Ajax na zondag zomaar met negen uit drie aan kop van de Eredivisie zou kunnen staan.

Dat laatste keer dat PSV drie punten meenam uit de Amsterdam Arena, is al ruim zes jaar geleden, op 30 januari 2008. U weet wel, toen Sef Vergoossen de trainer was en Dzudszák en Bakkal scoorden. Lang vervlogen tijden. In de wedstrijden erop won Ajax vijf keer en stond er één keer een gelijkspel op het bord. Doelcijfers: 14-3.

Maar zoals altijd bieden deze in het verleden behaalde resultaten geen zekerheid voor de toekomst. Voor de sterke reeks van de afgelopen jaren, verloor PSV slechts één keer in de twaalf edities in de Arena. Alles bij elkaar opgeteld, inclusief het bekertoernooi, nacompetitie om Europees voetbal en de strijd om de Johan Cruijff Schaal, stonden beide clubs 72 keer tegenover elkaar in Amsterdam. Van die duels won Ajax er 39, tegen 22 nederlagen en elf gelijke spelen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16055