Ajax komt niet verder dan 0-0 in Milaan

Spelen we in februari Champions League of Europa League? Dat is was de vraag die Ajax-supporters negentig minuten lang bezighield tijdens AC Milan – Ajax. Ondanks een zeer spannende wedstrijd, vol met emotie, een rode kaart en diverse flinke kansen, bleef de einduitslag op 0-0. Hierdoor moeten de Amsterdammers genoegen nemen met overwintering in de Europa League. Een herhaling van de 0-2 overwinning bij het debuut van Frank de Boer zat er niet in, ondanks een gigantisch groot overwicht van Ajax.

Maar liefst zeventig minuten lang moest AC Milan met tien man spelen. Aanvoerder Ricardo Montolivo maakte een vuile overtreding op Christian Poulsen. Een directe rode kaart volgde. Daarvoor had Ajax al de nodige kansen gehad. Davy Klaassen zag een kopbal en een schot gekeerd worden door doelman Christian Abbiati. Poulsen, die bij balbezit door het hele Milan-publiek werd uitgefloten, raakte de paal. In het spelbeeld veranderde weinig. Beide ploegen probeerden op te bouwen, maar kansen volgden nauwelijks.