Ajax verspeelt dure Europese punten

Terwijl Edwin van der Sar tussen de meegereisde uitsupporters stond klonk het welbekende “You’ll never walk alone” op Celtic Park. Toch zijn het de hele eerste helft lang de jongens uit Amsterdam die engelen hoorden zingen.  In de openingsfase van de wedstrijd gaat het redelijk gelijk op maar komt het nog niet tot echt grote kansen. Dat het niet gaat zoals coach Frank de Boer wil is duidelijk, zeker in het begin van de wedstrijd staat hij af en toe woest te schreeuwen voor de dug-out.

Een vrije trap in de 29e minuut van Fischer komt uiteindelijk bij Poulsen terecht maar die heeft geen geluk en schiet snoeihard op de paal. Geen voorsprong voor  de Ajacieden maar wel tekenend voor de sterke periode. Ajax combineert steeds beter. In de laatste paar minuten van de eerste helft probeert Celtic weer wat terug te krabbelen en dan is het in de 43e minuut toch raak. Denswil gaat te gretig naar Stokes toe die nog gretiger naar de grond gaat; penalty. Forrest gaat erachter staan en schiet de 1-0 binnen. Een zuur kopje thee voor de Amsterdammers.