Ajax makkelijk langs PEC Zwolle

Na de doordeweekse nederlaag weet Ajax zich goed te herpakken. De Amsterdammers kwamen vrij snel op comfortabele voorsprong. In de tweede helft bleven de vele goals uit, maar evenals gevaarlijke momenten voor PEC Zwolle.

Ajax en doelpunten in de Eredivisie is een goed huwelijk dit seizoen. De Amsterdammers wisten de voorgaande wedstrijden vaak met grote cijfers te winnen. In de Johan Cruijff Arena werd zaterdagavond de score vroeg geopend. Klaas Jan Huntelaar kreeg tegen PEC Zwolle voor het eerst de kans vanaf minuut 1 en greep die kans met beide handen. De routinier kopte namelijk al na 7 minuten raak en maakte daardoor zijn 150ste Eredivisie-goal. Antony had een groot aandeel in de 150ste van de routinier. De Braziliaan zorgde voor veel vraagtekens afgelopen wedstrijden bij de mensen thuis, maar liet zichzelf tegen Zwolle weer positief gelden. Geen 5 minuten later kreeg de rechtsbuiten wederom de mogelijkheid om een medespeler te bedienen met een scherpe voorzet. De ingedraaide voorzet viel voor de voeten van Quincy Promes. De allround aanvaller twijfelde geen seconde en zette na 11 minuten zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.