Slap Ajax hard onderuit tegen PSV: 3-0

Ajax is in Eredivisie-topper tegen PSV zondagavond in Eindhoven hard onderuit gegaan. De Eindhovenaren waren thuis met 3-0 te sterk voor de ploeg van Erik ten Hag en verstevigden zo de koppositie in de Eredivisie. De eindstand stond al na 35 minuten op het scorebord in het Philips Stadion door goals van Gaston Pereiro, Luuk de Jong en Hirving Lozano. Door de nederlaag staat Ajax inmiddels na zes speelronden al vijf punten achter op PSV dat nog zonder puntenverlies is.

Erik ten Hag ving de absentie van De Ligt opnieuw op door Frenkie de Jong achterin naast Daley Blind te zetten. Dat duo had het erg zwaar in de eerste helft. PSV zette Ajax in de eerste tien minuten vol onder druk, wat leidde tot kansjes voor Luuk de Jong en Hirving Lozano. In de 21ste minuut haalde PSV voor het eerst de trekker over. Luuk de Jong bediende Bergwijn, die het Ajax-doel onder vuur nam. Via André Onana kwam de bal bij Gastón Pereiro. De Uruguayaan kapte de zwakste Ajax-schakel; Carel Eiting, op de rand van het strafschopgebied opvallend eenvoudig uit en schoot de bal door een woud van benen langs Onana: 1-0.