Ten Hag worstelt met middenveld: “Niet gezegd dat Donny zou spelen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Erik ten Hag zei vorige week nog een basisplaats toe aan Donny van de Beek in de return tegen Standard Luik, maar lijkt daar nu op terug te komen. Volgens De Telegraaf ‘worstelt’ de trainer van Ajax nog altijd met de rol van de middenvelder.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo zei Ten Hag over Van de Beek: “Hij gaat morgen spelen. Tegen Standard Luik is hij ook basisspeler en de zaterdag erna is hij ook basisspeler.” Daar komt hij op terug. “Ik heb niet gezegd dat Donny tegen Heracles of Standard Luik zou spelen. Ik heb gezegd dat ik een kern van zestien basisspelers heb. Ik moet er elf kiezen.”

Bovendien is de oefenmeester er ook nog niet helemaal uit op welke posities hij Frenkie de Jong en Daley Blind wil opstellen. Een veelgehoorde opmerking is dat Ajax vorig jaar beter speelde met De Jong in de verdediging. “Vorig seizoen was het heel duidelijk. Toen Frenkie achterin wegviel, vielen onze stabiliteit en het tempo aan de bal weg. Maar we hebben Daley aangetrokken om Frenkie op het middenveld te laten spelen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ten-hag-worstelt-met-middenveld/