Keizer wil meer zeggenschap Ajax-trainer bij aankopen

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Piet Keizer is een oer-Ajacied en won in de jaren zestig en zeventig alles wat er te winnen viel met de Amsterdamse club. De voormalige adviseur geeft zo nu en dan zijn mening over het reilen en zeilen binnen Ajax. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft het voormalige erelid aan dat Ajax een iets andere organisatiestructuur zou kunnen gebruiken.

Volgens Keizer moet de nieuwe trainer meer zeggenschap krijgen over onder andere het aankoopbeleid, dus niet alleen over het eerste team. Hij had ook gedacht dat De Boer die ruimte zou krijgen van Ajax. “Hij heeft zoveel bereikt met de club”, aldus Keizer. “Rinus Michels en Louis van Gaal kregen bij Ajax ook de ruimte om hun eigen koers te varen. Dan zou de functie van Marc Overmars vervallen, of meer uitvoerend moeten zijn”, aldus Keizer. Het is nu zo dat Overmars de spelers koopt, maar wel in regelmatig overleg met het Technisch Hart van Ajax waar (nu nog) De Boer en ‘cultuurbewaker’ Dennis Bergkamp deel van uitmaken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/05/13/keizer-wil-meer-zeggenschap-ajax-trainer-bij-aankopen/