Perez over lieveling De Boer: “Hij vertraagt het spel ontzettend”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax-coach Frank de Boer moest en zou Nemanja Gudelj hebben afgelopen zomer. Directeur spelersbeleid Marc Overmars maakte gedwee weer zes miljoen euro over naar AZ Alkmaar en De Boer had zijn gedroomde aankoop binnen.

De middenvelder speelde 16 competitiewedstrijden mee en scoorde 4 goals en gaf 4 assists. Kenneth Perez, voormalig speler en jeugdtrainer bij Ajax en tegenwoordig analist bij FOX, is allerminst onder de indruk. “Ajax mist gewoon het fijne in de kleine ruimte als ze tegen een compact gepositioneerde tegenstander spelen. Nemanja Gudelj bijvoorbeeld vertraagt het spel zo ontzettend”, zegt de Spaanse Deen in Natafelen met Kees. “Hij raakt de bal soms een stuk of zeven keer, terwijl hij dan al lang af had kunnen spelen.” Perez legt verder uit: “Je hebt iemand nodig die de bal een keer aanneemt en dan de opening ziet. Nu is het aanname, draaien, nog een keer draaien en nog een keer draaien. Het duurt veel te lang, daarom kan je een tegenstander niet kapot spelen.” Gudelj lijkt niet goed te passen bij Ajax, maar…”Hij wint wel bijna al zijn duels op het middenveld. Hij zou perfect passen bij PSV.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/12/15/perez-over-lieveling-de-boer-hij-vertraagt-het-spel-ontzettend/