Ajax wint van Excelsior en verstevigt koppositie

Ajax heeft goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie in de Eredivisie. Door puntverlies van de concurrenten en een simpele 0-2 zege op Excelsior gaat Ajax aan kop in de Eredivisie. Echt glansrijk was het opnieuw niet maar door doelpunten van El Ghazi en Milik neemt Ajax de drie punten mee naar Amsterdam.

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel

Ajax begon goed aan de wedstrijd en kwam na vierendertig minuten op een 0-1 voorsprong door een fraaie solo van Anwar El Ghazi. De buitenspeler  liet de gehele verdediging van Exclelsior staan en rondde beheerst af.  Vier minuten voor rust loodste Milik Ajax al min of meer in veilige haven. Het schot van de Pool was niet denderend, maar via de hand van Kurto verdween de bal wel in de bovenhoek: 0-2.