Ajaxvrouwen op de valreep voorbij PEC Zwolle

Hoogendijk stond weer eens met Koster centraal achterin. © Pro Shots

Net als de mannen zijn de vrouwen van Ajax dit seizoen nog zonder puntverlies. De ploeg van Ed Engelkes won vrijdagavond ook de tweede wedstrijd van de competitie. Op bezoek bij PEC Zwolle werd het 0-1.

Maar echt van harte ging dat niet. De Ajaxvrouwen hadden het overwicht, maar zoals dat vorig seizoen ook vaak het geval was wist de ploeg dat niet uit te drukken in doelpunten. Pas vijf minuten voor tijd zorgde Kelly Zeeman voor het enige doelpunt van de avond.

Met name Marlous Pieëte stichtte veel gevaar in de eerste helft. Een doelpunt van haar werd terecht afgekeurd (buitenspel) en even later was ze de aangever op Marjolijn van den Bighelaar, die haar inzet op de lat uiteen zag spatten.

Na ruim een half uur spelen kreeg Inessa Kaagman vanaf elf meter dé kans om de Ajaxvrouwen op voorsprong te zetten. Kirsten Bakker van PEC Zwolle had namelijk een kopbal van Daphne Koster van de lijn geslagen en kon met rood vertrekken. Kaagman schoot de penalty echter op de paal.