De Boer over kritiek: ‘Verdomd lastig tegen ploeg die met elf man in eigen zestien hangt’

Bron: ajaxfanzone.nl

Frank de Boer baalt van de kritiek op het vertoonde spel van Ajax. Na de winterbreak is het voetbal van de landskampioen verre van sprankelend. Het spel is traag, zonder overtuiging, inspiratieloos. Naast dat Ajax door Dnipro werd uitgeschakeld in de Europa League, lukt het Ajax ook niet thuis tegen Excelsior en ADO Den Haag te imponeren.

De Boer had liever meer doelpunten gescoord tegen ADO Den Haag om critici de mond te snoeren, maar weet ook dat dat niet altijd even makkelijk is. “Natuurlijk baal je daarvan. Je wil elke wedstrijd spektakel bieden met minimaal drie of vier goals. Maar zo is het voetballeven nu eenmaal niet. Je hebt met een tegenstander te maken, die ook bepaalt wat voor amusementswaarde een wedstrijd krijgt. Het publiek moet er wel rekening mee houden dat het verdomd lastig is om tegen een ploeg te spelen, die met elf man in de eigen zestien hangt. Ik ben overtuigd dat we ook dit soort wedstrijden aantrekkelijk voetbal kunnen spelen, alleen dan moeten de eerste twee mogelijkheden er wel direct in”, aldus de oefenmeester van Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/03/24/de-boer-over-kritiek-verdomd-lastig-tegen-ploeg-die-met-elf-man-in-eigen-zestien-hangt/

Gegevens