Fris Ajax wint verdiend van Go Ahead

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax begon werkelijk oogstrelend aan het duel met Go Ahead, dat op voorhand dertiende stond. Zoals hoofdtrainer Frank De Boer van te voren aangaf, werd er vanaf de eerste seconde totale scherpte geëist. Waar dat er tegen PEC Zwolle en FC Twente niet uit kwam, liet zijn elftal hem ditmaal niet in de steek.

Aanval na aanval, kans na kans: Ajax was heer en meester in het eerste gedeelte. Dat liet zich na negen minuten al vertalen in de openingstreffer. Arek Milik haalde van buiten de zestien hard uit met zijn inmiddels befaamde linkerbeen. Zijn inzet belandde nog op de paal, maar Anwar El Ghazi zag net als afgelopen dinsdag tegen FC Barcelona zijn kans schoon de rebound binnen te werken.

Ajax denderde qua veldspel door waar het gebleven was. Kansen voor Davy Klaassen, Milik en El Ghazi leidden echter niet meer tot doelpunten en Go Ahead Eagles beet gaandeweg de eerste helft steeds venijniger van zich af. Na een enorme pegel van Deniz Türüc die op de lat uiteen spatte was Ajax gewaarschuwd, maar ondanks dat liet het de bezoekers langszij komen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/82798/live-20-45u-ajax-go-ahead-eagles-0-0-.html