Oefenzege tegen Wacker; eerste goal Zivkovic

Ajax heeft het trainingskamp in Oostenrijk met een oefenzege op Wacker Innsbruck (1-5) afgesloten.

Ruben Ligeon zag al in de tweede minuut zijn voorzet over de keeper van Wacker in het doel verdwijnen: 0-1. Thomas Hirschhofer scoorde tegen, maar daarna zorgden Davy Klaassen en Lerin Duarte (met een vrije trap) voor de 1-2 en de 1-3. Op aangeven van Lasse Schöne bepaalde Arek Milik vervolgens de ruststand op 1-4. Richairo Zivkovic tikte vlak na rust van dichtbij de vijfde Ajax-treffer van de middag binnen. Ajax traint komende week weer in Amsterdam. Daarna vertrekken de Ajacieden op maandag 14 juli richting De Lutte voor het traditionele trainingskamp in eigen land.

Scoreverloop: 2. Ligeon 1-0, 5. Hirschhofer 1-1, 7. Klaassen 1-2, 13. Duarte 1-3, 31. Milik 1-4, 46. Zivkovic 1-5

Opstelling Ajax eerste helft: Vermeer, Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen. Klaassen, Viergever, Duarte, Schöne, Milik, Kishna.Opstelling Ajax tweede helft: Leeuwenburgh, Tete, Riedewald, Denswil, Dijks, Andersen, Bazoer, Serero, De Sa, Zivkovic, Sana.