Hitte waarschijnlijk oorzaak van slechte grasmat

Bron: ajax1.nl

De grasmat in de Amsterdam ArenA was in slechte staat, zo bleek zondagmiddag tijdens het duel tussen Ajax en Feyenoord. Stukken gras vlogen in het rond en de pollen hadden invloed op de wedstrijd. Frank de Boer baalde er, net als zijn spelers en de tegenstander, flink van. Volgens de coach zijn de veldmeesters ook ‘helemaal ziek’ van de grasmat, dat meldt het ANP.

“Voor de eerste wedstrijd van het seizoen stak het veld in een geweldige conditie”, vertelde De Boer. “Maar ik schrok me zaterdag rot toen we in de ArenA gingen trainen. Toen was het allemaal nog veel erger dan vandaag.” Met man en macht werd er in de nacht van zaterdag op zondag doorgewerkt om de mat bespeelbaar te maken. “Waarschijnlijk is vanwege de hitte de onderlaag los komen te zitten. Toch voel ik ook met ons grasteam mee. Ik weet hoe bewogen ze zijn”, besloot de trainer.

De grasmat van de ArenA stond in het seizoen 2011-12 nog te boek als beste grasmat van de Eredivisie. Vorig seizoen ging het gras van AZ er vandoor met de prijs. Jaren geleden had Ajax ook problemen met de grasmat, toen werd deze meerdere malen in het seizoen vervangen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/hitte-waarschijnlijk-oorzaak-van-slechte-grasmat/