Groenendijk: “Opleiding beter dan Feyenoord”

Bron: ajax1.nl

Alfons Groenendijk keerde eerder dit seizoen terug bij Ajax als trainer van de A1. De teamprestaties van zijn team vallen redelijk tegen dit seizoen, maar dat maakt de trainer weinig uit. Net zoals Ronald de Boer is de oud-trainer van onder andere Willem II en FC Den Bosch zeer positief over de jeugdopleiding. Dat laat hij weten tegenover Voetbal International.

Volgens Groenendijk is de opleiding van Ajax anders dan alle andere in Nederland. Vooral gekeken naar de werkwijze. “We schromen niet om sommige talenten maandenlang uit de competitie te halen om ze een individueel ontwikkelingstraject te laten doorlopen”, onder andere doelende op Riechedly Bazoer. “Dat vinden we belangrijker dan kampioen worden met een jeugdploeg.”

Het feit dat de jeugdopleiding van Feyenoord als de beste van Nederland wordt genoemd, is hij het dan ook niet mee eens. “Daar stromen inderdaad nu goeie spelers door, maar bij Ajax is dat al veel langer een traditie. En met onze huidige aanpak zal dat blijven voortduren. Voor mij is het heel duidelijk: de opleiding van Ajax is beter van die van Feyenoord.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/groenendijk-opleiding-ajax-beter-dan-feyenoord/