Stekelenburg en Eriksen in de prijzen

Bron: ajax1.nl

Met het kampioenschap van Ajax kwam het op de achtergrond te staan, maar vandaag werd ook de speler van het jaar en het talent van het jaar bekend gemaakt. De afgelopen weken konden de Ajax-fans op de site van de supportersvereniging hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Vanavond werd tijdens de huldiging op het Museumplein bekend gemaakt wie zich speler van het jaar en wie zich talent van het jaar zou mogen noemen. Uiteindelijk waren Maarten Stekelenburg en Christian Eriksen de gelukkigen.

Stekelenburg had vorig jaar al een goed seizoen onder het bewind van Martin Jol en sloot dat seizoen af met een WK waarop hij fantastische wedstrijden keepte. Dit seizoen trok hij de lijn door. Waar vele spelers onder hun normale niveau presteerden, wist de keeper van Ajax zijn geweldige vorm vast te houden en behoedde hij Ajax met vele prachtige reddingen van meerdere wedstrijden met puntverlies. De laatste fase van het seizoen moest de goalie spijtig genoeg aan zich voorbij laten gaan. Stekelenburg brak zijn duim op een training en moest vervolgens de beslissende fase van het kampioenschap van de zijkant aanschouwen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/stekelenburg-en-eriksen-de-prijzen/