Column: ‘Ajax dreigt een weeshuis van voetbaltalent te worden’

Bron: ajaxfanzone.nl

De man van vier miljoen euro, Ajax’ grootste aankoop in jaren, bezorgde zijn ploeg tegen Excelsior drie broodnodige punten in de strijd om het landskampioenschap. Na zijn verlossende doelpunt in het slotakkoord van het voetbaljaar 2014 wordt Mike van der Hoorn, de verguisde aankoop van Marc Overmars, voor het eerst uitgebreid toegezongen door het naar Rotterdam afgereisde equipe supporters.

“Hij heeft veel kritiek gehad, soms ook onterecht”, stelde trainer Frank de Boer. “Hij is goed bezig”, vindt Nicolas Moisander. Na zijn doelpunt nam Van der Hoorn plaats in de defensie en maakte hij geen fout. Of hij de opvolger is voor de scheidend aanvoerder van Ajax? “Misschien wel, hij is in ieder geval één van de kandidaten”, merkte De Boer op. Want dat Moisander vertrekt, in januari of na het seizoen, staat vast. Met hem vertrekt er ook een karrenvracht aan ervaring. Hoewel zijn inbreng de afgelopen weken vaak betwist is, staan de kwaliteiten van een andere basisklant met een aflopend contract buiten kijf: Lasse Schöne is onmisbaar voor Ajax en………………………….

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/12/23/column-ajax-dreigt-een-weeshuis-van-voetbaltalent-te-worden/