Ricardo van Rhijn: “Altijd iets extra’s doen”

Bron: ajax1.nl

Samen met ploeggenoot Daley Blind sloot Ricardo van Rhijn anderhalve week geleden aan bij de selectie van Ajax. Na een zwaar, maar geslaagd seizoen bij de kampioen van Nederland mocht de geboren Leidenaar ook nog eens uitkomen op het EK onder 21, namens Jong Oranje. De enorme belasting bleek echter geen reden voor Van Rhijn om stil te zitten tijdens zijn korte vakantie.

“Het is belangrijk om iets extra’s te doen, daar hebben we ook genoeg tijd voor. Nu is het gemakkelijk om erbij te gaan zitten als er al twintig spelers oefeningen doen, maar het is ook belangrijk tijdens het seizoen het krachthonk in te gaan, ook al zit er haast niemand,” verklaart Van Rhijn in gesprek met Ajax Life.

Van Rhijn kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen, maar is nog niet helemaal wedstrijdfit, zo bekent hij: “Ik ben nog niet helemaal daar waar ik zou willen zijn, maar ik heb wel het gevoel dat ik het tempo al aankan,” concludeert Van Rhijn op trainingskamp in De Lutte. Toch is Van Rhijn optimistisch. “Ik ben natuurlijk nog niet op topniveau. Maar ik merk dat de trainers me een beetje moeten afremmen. Dat is alleen maar goed.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-rhijn-altijd-iets-extras-doen/