VI oppert acht potentiële opvolgers Van ’t Schip waaronder vertrouweling van Van Gaal

Bron: ajaxfanzone.nl

Algemeen directeur Alex Kroes staat in de komende maanden voor de zware taak om bij Ajax een opvolger te zoeken voor John van ’t schip als nieuwe hoofdtrainer. Uiteraard worden heel wat namen genoemd. Voetbal International zet acht potentiële trainers op een rij waaronder een goede bekende en vertrouweling van Van Gaal.

Het gaat om Albert Stuivenberg, die nog niet vaak genoemd werd als kandidaat. De 53-jarige oefenmeester wordt omschreven als een goede bekende en vertrouweling van Van Gaal. Als bondscoach van Jong Oranje werkte hij nauw samen met de huidige adviseur van Ajax, later was hij assistent-trainer onder Van Gaal bij Manchester United. Stuivenberg stond vervolgens een jaar op eigen benen bij KRC Genk en was assistent bij de nationale ploeg van Wales. Inmiddels fungeert hij alweer vijf seizoen als rechterhand van Mikel Arteta bij Arsenal. “In Noord-Londen wordt Stuivenberg geroemd om zijn voetbalbrein en zijn oog voor detail. Tevens heeft hij affiniteit met opleiden, ontwikkelen en presteren: als coach van Oranje Onder-17 werd hij in 2011 én 2012 Europees kampioen”, schrijft VI.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/03/27/vi-oppert-acht-potentiele-opvolgers-van-t-schip-waaronder-vertrouweling-van-van-gaal/