Europees seizoen voorbij na nederlaag tegen Union Berlin (Incl. foto’s)

Bron: ajaxfanzone.nl

Het Europese avontuur van Ajax is dit seizoen ten einde. Nadat Ajax onder Alfred Schreuder al roemloos werden uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League, was Union Berlin in de tussenronde van de Europa League te sterk: 3-1  na het eerdere gelijkspel in Amsterdam (0-0). Een makkelijk gegeven penalty en een blunder van Geronimo Rulli leidden de ondergang van het elftal van John Heitinga in.

Koop nu de volledige Ajax collectie 2022-2023 met maar liefst 50% korting

John Heitinga wilde met een gedurfd plan meer flexibiliteit op de helft van Union Berlin krijgen. De 1-3-4-3-formatie in balbezit ging ten koste van Owen Wijndal, omdat Devyne Rensch, Jurriën Timber en Calvin Bassey de defensie vormden. Het vierkant op het middenveld bestond uit de doorgeschoven Edson Alvarez en Kenneth Taylor als controleurs, met Davy Klaassen en Steven Berghuis daarvoor. Mohammed Kudus, Dusan Tadic en Steven Bergwijn werden in de voorhoede geposteerd. Bij balbezit van Union Berlin werd Alvarez de vierde verdediger.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/02/23/europees-seizoen-voorbij-na-nederlaag-tegen-union-berlin-incl-fotos/