Ajax zet transfer Dolberg on-hold, speler wel opgenomen in Deense selectie

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft de transfer van Kasper Dolberg naar OGC Nice on-hold gezet nadat de Franse club nog niet kan voldoen aan de bankgarantie. Eén en ander heeft te maken met complicaties rond de overname van Nice door het Britse chemiebedrijf INEOS, dat deze week eigenaar werd van de Franse club. Dat kans dat Dolberg vandaag nog gepresenteerd gaat worden als nieuwe aankoop van de Fransen is dan ook klein.

‘De transfer van Dolberg zal ‘ongetwijfeld doorgaan’, maar het is bekend dat Ajax veel belang hecht aan bankgaranties. Daar is Ajax altijd heel strikt in’, zo laat Jack van Gelder weten in Rondo. Met een bankgarantie kan Ajax het bedrag alsnog claimen bij de bank wanneer Nice in de toekomst niet kan voldoen aan de betalingsverplichting. Met de overgang zou een bedrag van twintig miljoen zijn gemoeid waarbij Silkeborg IF, de oude club van Dolberg, recht heeft op 1,6 tot 2 miljoen. Ondanks dat Dolberg bij Ajax de laatste tijd niet in actie kwam heeft bondscoach Hareide van de Deense nationale voetbalploeg nog wel vertrouwen in Dolberg en heeft hij hem opgeroepen voor de komende duels met Gibraltar en Georgië in de EK-kwalificatie.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2019/08/26/ajax-zet-transfer-dolberg-on-hold-speler-wel-opgenomen-in-deense-selectie/

Gegevens

Spelers: Kasper Dolberg
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax