Ajax Vrouwen verspelen landstitel tegen ADO Den Haag (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de landstitel verspeeld door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen ADO Den Haag. Er leek na het laatste fluitsignaal nog weinig aan de hand voor het elftal van trainer Nihom maar uiteindelijk kwam er een slecht bericht binnen op sportpark de Toekomst.

De Ajax Vrouwen wisten wat ze moesten doen en dat was winnen van ADO, en dan kon er volgende week bij winst op de vrouwen van FC Twente feest worden gevierd. Het liep echter helemaal anders en nadat ADO op 0-1 kwam moesten alle zeilen worden bijgezet. Eshly Bakker wist uit een strafschop de 1-1 te scoren en op slag van rust kregen de Ajax Vrouwen nog meerdere kansen op de voorsprong maar die viel niet. In de tweede helft golfde het spel op en neer maar gescoord werd er niet. Na het laatste fluitsignaal ging de blik natuurlijk naar de andere wedstrijd tussen de vrouwen van PSV en FC Twente. Die wedstrijd leek in 2-2 te eindigen en dus was er nog niks aan de hand. Echter scoorde FC Twente in blessuretijd de 2-3, kroonde zich daarmee tot landskampioen en schoot de droom van de Ajax Vrouwen aan diggelen.