Jong Ajax verzuimt uit te lopen op NEC

Jong Ajax heeft zondagmiddag duur puntenverlies geleden. Hoewel concurrent NEC Nijmegen punten morste, deden de Ajax-beloften hetzelfde tegen Jong AZ: 0-1.

Vanwege de interlandperiode moest coach Michael Reiziger in eerste instantie puzzelen, maar de oefenmeester gaf aan geen moeite te hebben gehad in het maken van zijn opstelling. Met Mateo Cassierra en debutant Danilo Pereira onder meer in de aanval was Jong Ajax beter dan Jong AZ, al leverde het geen grote kansen op. Alleen van afstand werd men gevaarlijk.

Met de brilstand op het scorebord gingen beide teams rusten, waarna in de tweede helft eenzelfde spelbeeld zich voordeed. Regeling, in de rust ingevallen bij Jong AZ, ging akelig door zijn knie en scheurde ogenschijnlijk zijn kruisband. Nadat de wedstrijd een tijdje lang stillag, werd er door gevoetbald, maar Jong Ajax had moeite om echt gevaarlijk te worden.