Jong Ajax door De Wit alleen aan kop in JL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een tweetal doelpunten van Dani de Wit heeft Jong Ajax maandagavond over het dode punt geholpen tegen FC Oss. In een matte wedstrijd trokken de beloften zo aan het langste eind, waardoor de Amsterdammers weer koploper zijn in de Jupiler League.

De Brabanders stonden goed in de eerste helft en Jong Ajax had daar zichtbaar moeite mee. De equipe van Michael Reiziger kon lastig de muur slechten en kwam pas na een halfuur op gang. Rasmus Nissen Kristensen, die meedeed bij Jong Ajax, brak door aan de rechterkant, maar zijn mogelijkheid tot scoren strandde in de drukte. Mateo Cassierra mikte van dichtbij op ex-Ajacied Xavier Mous.

Op slag van rust was het toch raak. Mitchel Bakker, die zondag nog op de bank zat bij PEC Zwolle – Ajax, kwam goed mee op, hij bediende De Wit op panklare wijze, waarna de diepgaande middenvelder fraai afrondde met het hoofd: 1-0. Na rust zorgde dezelfde speler voor de bevrijdende 2-0. Cassierra ontkwam aan buitenspel, had een fraaie schijnbeweging in huis, alvorens hij De Wit bediende. Het jeugdproduct tikte simpel binnen: 2-0.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/110766/jong-ajax-door-de-wit-alleen-aan-kop-in-jl