Jonk gaat door met voetbalerfenis Cruijff

Bron: www.ajaxlife.nl

Jonk mist vooral zijn maat en mentor Cruijff. © Ajax Images

Vrijdag 24 maart is het één jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Wim Jonk vertrok al eerder bij Ajax als hoofd jeugdopleidingen. In beide gevallen blijft het te vroeg en pijnlijk.

In Voetbal International vertelt Wim Jonk hoe hij met de voetbalerfenis van Cruijff nationaal en vooral internationaal aan het werk is. Het voormalige hoofd jeugdopleidingen mist vooral zijn maat en mentor en dat doet het meeste pijn.

Terugkijken met wrok naar zijn Ajaxperiode doet hij niet meer. Met Cruijff besloot hij dat het niet meer ging bij hun geliefde club. “Toch denk ik dat Johan heel trots zou zijn geweest als hij nu de talenten bij Ajax in het eerste elftal had gezien.”

“Tegen FC Kopenhagen stonden jonge gasten als De Ligt, Van de Beek en Dolberg in de basis, Kluivert en De Jong vielen in. Een paar dagen later zag ik Carel Eiting bij Jong Ajax tegen NAC een fantastische assist geven. Nou, daar word ik vrolijk van. En Johan zou dat volgens mij óók zijn geweest. Ondanks alles wat er is voorgevallen.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21464