Jong Ajax boekt eerste zege van 2017

Jong Ajax heeft vrijdagavond de eerste zege van 2017 geboekt. De ploeg van Marcel Keizer zegevierden met 2-1 in De Bosch. Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui waren trefzeker.

De beloften kwamen vrij snel op achterstand. Beltrame scoorde uit een rebound de openingstreffer van de avond. Jong Ajax had veel de bal, maar creƫerde weinig kansen. De ploeg werd vooral uit de tweede lijn gevaarlijk. In de tweede helft leidde een afstandsschot dan ook tot de gelijkmaker. Na een klein uur spelen schoot Frenkie de Jong vanaf twintig meter prachtig achter de doelman van Den Bosch. Een kwartier voor tijd scoorde Mazraoui de winnende treffer. Hij draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot de bal hard en hoog in het doel.

Na het doelpunt van Mazraoui maakte Reda Boultam zijn debuut in het betaalde voetbal. De middenvelder mocht nog dik tien minuten meespelen. Door de zege blijft Jong Ajax op een knappe tweede plaats staan. Komende maandag speelt het op De Toekomst de inhaalwedstrijd tegen Almere City, die vorige week door de weersomstandigheden werd afgelast.