Jong Ajax hervat competitie met gelijkspel in Emmen

Bron: www.ajaxlife.nl

De Ligt is nu de jongste aanvoerder ooit in het betaald voetbal. © Pro Shots

Jong Ajax heeft vrijdagavond tegen Emmen bloedeloos gelijk gespeeld. De Amsterdammers waren beter, maar wisten dat niet uit te drukken in de score. Matthijs de Ligt droeg de band en is nu de jongste aanvoerder ooit in het betaald voetbal.

De ploeg van Marcel Keizer ging als nummer twee van de Jupiler League met veel vertrouwen richting FC Emmen, de nummer twaalf van de competitie. Om bij koploper VVV-Venlo in het spoor te blijven moest er gewonnen worden.

Keizer startte met een zeer onervaren ploeg. Zo had hij een plekje voor Kaj Sierhuis, Noussair Mazraoui en Leon Bergsma. En de trainer liet in de tweede helft Che Nunnely debuteren. Symbool voor de jonge ploeg van Ajax was het aanvoerderschap van De Ligt. Met zijn zeventien jaar werd hij de jongste aanvoerder ooit in het betaald voetbal.

Jong Ajax had zoals wel vaker het overwicht, maar de kansen bleven in het eerste halfuur uit. Er was voor het handjevol supporters op de tribune weinig te genieten. Ezra Walian kreeg na 36 minuten de eerste echt grote kans, maar zijn poging eindigde op de paal.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=21075

Gegevens