Jong Ajax wint opnieuw en stijgt naar tweede plaats

Jong Ajax heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen SC Cambuur met 1-3 gewonnen en stijgt hierdoor naar de tweede plaats in de Jupiler League. De Ajacieden kwamen in de tweede helft op een 1-0 achterstand maar in de laatste tien minuten was het raak voor de ploeg van Marcel Keizer die voor even terugkeerde bij zijn oude club. De Jong scoorde tien minuten voor tijd de gelijkmaker en uiteindelijk werd het nog mooier voor Jong Ajax. Twee minuten later was het Clement die Jong Ajax zelfs op voorsprong schoot. In de extra tijd kreeg Jong Ajax een strafschop en het was Justin Kluivert die achter de bal ging staan. Kluivert zag zijn inzet gekeerd worden, maar reageerde attent op de rebound: 1-3. Cambuur – Jong Ajax was ook een voorproefje voor wat het Friese publiek over dertien dagen te wachten staat. In de KNVB-Beker komt dan Ajax 1 op bezoek.

Opstelling Jong Ajax: Krul, Zeefuik, De Ligt, Bergsma (73. Mazraoui), Dankerlui (63. Savastano), Eiting, Serero, De Jong, Kluivert, Walian (66. Sierhuis), Clement