Riedewald: “Ik moet geduld hebben”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Jaïro Riedewald is in gesprek met Het Parool ingegaan op zijn situatie bij Ajax. De 20-jarige verdediger annex middenvelder zit de laatste tijd vooral op de bank.

“Het is vreemd wat er in 2 maanden tijd allemaal kan veranderen”, vertelt hij. Aan het begin van het seizoen leek Riedewald nog de nieuwe nummer 6 van Ajax te worden, nu komt hij zowel centraal achterin als op 6 niet meer aan spelen toe. Hij vindt steun bij onder anderen Kenny Tete en Mitchell Dijks, die in hetzelfde schuitje zitten: “Onze gesprekken veranderen wel. In het begin zeg je tegen elkaar: waarom zou ik niet spelen, of waarom speel jij niet? We praten nu minder over de situatie, want die is zoals die is. Maar ik leg me er niet bij neer.”

Hij vindt het moeilijk te begrijpen waarom hij niet speelt, maar houdt zich rustig: “Ik heb geen 100 ballen aan de tegenstander gegeven, ik kan niet zeggen dat ik niet hard heb getraind, ik heb geen ruzie met de trainer. Ik heb eigenlijk geen verhaal. Ik moet geduld hebben, wachten tot mijn kansen keren. Zo simpel is het, maar ook zo moeilijk.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/riedewald-moet-geduld-hebben/