Jong Ajax start seizoen met gelijkspel

Jong Ajax is het nieuwe seizoen van de Jupiler League gestart met een gelijkspel. Het team van trainer Marcel Keizer speelde met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. Robert Muric scoorde het enige Ajax-doelpunt.

Bij Jong Ajax stonden onder andere Davinson Sánchez, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Vaclav Cerny in de basis. De beloften begonnen goed aan de wedstrijd en binnen vijf minuten kreeg Zivkovic een grote kans op de openingstreffer. De spits schoot de bal echter net naast. Enkele minuten later schoot Cerny na een goede actie de bal hard op de lat. Waar de Ajacieden het net niet wisten te vinden, lukte dat de bezoekers wel. Doelman Onana speelde de bal iets te ver voor zich uit, waarna het voor Krohne een koud kunstje was: 0-1.

In het vervolg van de wedstrijd had Jong Ajax het lastig met het compact spelende Emmen. Na een goede aanval via De Jong, Nouri en Van de Beek scoorde Muric de gelijkmaker. De Kroatische aanvaller schoot de bal laag in de hoek: 1-1. Vlak voor rust bracht Onana nog goed redding op een grote kans voor Krohne.