Cerny bij Ajax 1, jong Ajax en A1: “Voor sommige is dat raar”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Vaclav Cerny maakte op 15 augustus j.l. tijdens Ajax – Willem II zijn officiële debuut in het eerste elftal van Ajax. Vorige week tegen FC Twente maakte hij zijn basisdebuut. Ondanks dit pikt de achttienjarige Tsjech ook zijn minuten mee bij de beloften en in de A1.

“Voor sommige mensen is dat misschien raar, maar voor mij is het juist goed. Natuurlijk speel ik liever vast in het eerste. Maar als dat niet kan, dan wil ik beter worden in Jong Ajax. En soms moet ik de A1 helpen in belangrijke wedstrijden. Dat hoort erbij en dat accepteer ik. Ik ben jong en moet zoveel mogelijk spelen”, aldus Cerny tegen de NOS. Cerny maakte vorige week niet alleen zijn basisdebuut, maar hij tekende ook voor zijn eerste eredivisiegoal. “Dat was fantastisch. De eerste keer in de basis en ik was gelijk belangrijk. Goals maken en assists leveren, dat is doel nummer een voor mij. Dan ben je belangrijk voor het team.”

Forum (word snel en eenvoudig lid hier): De Graafschap – Ajax

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/05/07/cerny-bij-ajax-1-jong-ajax-en-a1-voor-sommige-is-dat-raar/