[Update] Ajax accepteert schikkingvoorstel

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft naar aanleiding van de wanordelijkheden tijdens Ajax - Feyenoord van afgelopen 7 februari van de onafhankelijk aanklager betaald voetbal van de KNVB een schikkingsvoorstel gekregen. Hierin staat dat de Amsterdamse club een boete van 10.000 euro moet betalen en tevens moeten de vakken 424 en 425, beter bekend als VAK 410, leeg blijven tijdens de eerste beker- of competitiewedstrijd thuis tegen Feyenoord.

In het schikkingsvoorstel heeft de aanklager verschillende misdragingen van de supporters van Ajax meegewogen, zo valt te lezen. Tijdens de wedstrijd hing er een 'Kenneth Vermeer-pop' in in het stadion, is er een spandoek getoond met een kwetsende tekst, zijn er kwetsende spreekkoren geuit door de fans van Ajax en is er vuurwerk afgestoken. De Nederlandse voetbalbond laat weten dat de seizoenkaarthouders uit de vakken 424 en 425 het stadion niet binnen mogen komen. Dit betekent dat zij ook niet elders in het stadion kunnen plaatsnemen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/95746/update-ajax-accepteert-schikkingvoorstel