Ajax gaat na incidenten VAK410 voortaan als collectief aanspreken

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft in een brief naar aanleiding van de incidenten tijdens de laatste Klassieker laten weten maatregelen te hebben getroffen tegen het fanatieke VAK 410. Tijdens de confrontatie met de Rotterdamse club op 7 februari 2016 werd vuurwerk afgestoken en werd een pop van Kenneth Vermeer opgehangen met het onderschrift “NSB”.

In de toekomst wil Ajax het fanatieke VAK410 als groep aanpakken. Louter individuen straffen zou volgens Ajax leiden tot willekeur, waardoor men de hele groep nu aansprakelijk wil stellen voor toekomstige incidenten. Dadergerichte aanpak geniet bij de club altijd de voorkeur, maar de nasleep van Ajax – Feyenoord noopt tot andere maatregelen. “Door het massale karakter is besloten supporters collectief aan te spreken”, staat in de brief te lezen. “Het opleggen van stadionverboden aan enkele deelnemers aan de spreekkoren zou leiden tot willekeur terwijl een groot gedeelte hiervoor ongestraft zou blijven.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/03/23/ajax-gaat-na-incidenten-vak410-voortaan-als-collectief-aanspreken/