Ajax knokt zich terug en pakt punt in Enschede

Bron: www.ajaxlife.nl

FC Twente - Ajax werd een echt duel, tegen vele verwachtingen in. © Pro Shots

Ajax heeft zijn eerste punten in de eredivisie verspeeld. De Amsterdammers bleven in Enschede steken op een 2-2-gelijkspel.

Frank de Boer voorspelde daags voor de wedstrijd al dat zijn ploeg geen gemakkelijk avondje zou krijgen in de Grolsch Veste. Een lokale komiek deed daar voor de aftrap nog even een schepje bovenop. Hij riep de fans op onvoorwaardelijk achter de club te gaan staan en niet meer achteruit te kijken. De Grolsch Veste moest voor alle bezoekende clubs weer de ‘Hel van Enschede’ worden, dat werk.

Al snel bleek dat Ajax het zichzelf ook niet eenvoudig maakte. De ploeg speelde te langzaam, amper opportunistisch en daardoor voorspelbaar. De Amsterdammers, met Nick Viergever in eerste instantie als linksback voor de nog afwezige Mitchell Dijks, controleerde de wedstrijd weliswaar, maar creëerde amper iets. Riechedly Bazoer (afstandschot) was nog het dichtst bij een Amsterdamse treffer. Verder moest de creativiteit in de voorhoede vooral weer van Anwar el Ghazi komen. Iets wat de vleugelflitser vaker niet dan wel waarmaakte.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18219