Staak maar raak!

Bron: www.ajaxlife.nl

Het is nu zaak dat supporters mogen doorpakken. © De Brouwer

Het was een mooie zondagmiddag in Alkmaar. Ajax won - en de supporters ook. Zonder politie verliep het bezoek van Ajacieden aan het AZ-stadion soepeltjes.

SV Ajax-voorzitter Daniel Dekker: “In Alkmaar begeleidden welgeteld twee agenten het verkeer bij een drukke rotonde. Dat was genoeg. Verder deden vrijwilligers van de clubs het prima. En dat oogt een stuk relaxter.”

Een grote politie-inzet houdt een onnodige angstcultuur rond voetbalsupporters in stand. Bij het stadion zie je op een gemiddelde wedstrijddag ME-busjes en grote aantallen agenten. Dan bekruipt je al snel het gevoel: gaat het straks mis? Er zal toch een reden zijn voor al deze politiemensen?

Belangrijk is wat de burgemeesters gaan doen met dit voetbalweekeinde. Compliment aan de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge dat hij dit experiment door liet gaan. Het is nu wel zaak dat wordt doorgepakt. Geen onnodige politie-uren, minder restricties voor uitsupporters. Het zou mooi zijn als het resultaat van dit weekeinde is dat gezagsdragers zien: voetbalsupporters kunnen zich normaal gedragen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17997