Schöne wijst 'veel interesse' af en verlengt contract

Bron: www.ajaxlife.nl

De vrije trappen van Schöne blijken steeds waardevoller.© Pro Shots

Zo, dat gaat rap. Lasse Schöne volgt het voorbeeld van Frank de Boer en blijft ook volgend seizoen bij Ajax. De Deen heeft zijn aflopende contract tot medio 2017 verlengd. Schöne vertelt dat er genoeg clubs interesse hadden, maar dat de juiste kandidaat zich niet meldde.

En juist omdat die droomclub niet belde, blijft Schöne net zo graag bij Ajax. Hij heeft geen zin om in het rechterrijtje van een grote competitie te foebele. De multifunctionele Ajacied blijft liever in de Amsterdam Arena, waar hij om de prijzen speelt.

Schöne kwam in de zomer van 2012 transfervrij over van NEC en ondanks een moeilijke start, wist hij uit te groeien tot een van de stabiele spelers. De nu 28-jarige Schöne werd vorig seizoen zelfs verkozen tot Ajacied van het Jaar.

Die prijs lijkt hij dit seizoen uit handen te moeten geven – daarvoor duurde zijn traditionele dip(je) ook iets te lang – maar van waarde voor Ajax is Schöne nog steeds. Hij scoort met enige regelmaat in Europese wedstrijden en was ook tegen PSV weer belangrijk, met een rake vrije trap.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17148