Wedstrijdverslag Ajax-Vitesse 10-aug-2014

Bij de eerste Eredivisie wedstrijd van Ajax zal Vitesse de club zijn, die de Arena komt bezoeken. Bij de wedstrijdselectie zaten wel de WK spelers Cillissen, Blind en Veltman, maar ze moesten starten vanaf de bank.

Ajax startte de wedstrijd nou niet echt vol overtuiging. Milik kreeg zijn eerste grote kans in de eerste minuten maar benutte deze niet. Vitesse domineert en daar komt een kans uit voor Leerdam maar die schiet naast. Dan komt er een kans voor Labyad met een kopbal, maar Vermeer red de bal. Kansen voor Vitesse die niet worden afgemaakt. Dan 5 minuten voor rust komt er een goede voorzet van Ligeon en al vliegend komt Viergever eropaf schiet de bal in het doel. Daar is de 1-0 voor Ajax en Viergever zijn eerste doelpunt voor de competitie. Een matige eerste helft van Ajax maar gaan de rustig met de voorsprong.