Ajax Vrouwen verliezen topper van Standard Luik

In de Arena lukte het niet tegen Twente, op de Toekomst was Standard te sterk.© Ajax Images

Na een hele rits overwinningen op een rij, moeten de Ajax Vrouwen nu voor de tweede keer achter elkaar een nederlaag slikken. Op de Toekomst verloren de dames van Ed Engelkes met 0-1 van koploper Standard Luik, waardoor de achterstand op de Belgen oploopt tot zeven punten.

Het winnen van de titel lijkt voorlopig dus nog iets te hoog gegrepen. Na de nederlaag tegen Twente bleek ook Standard nog te sterk, hoewel de Ajax Vrouwen in de eerste helft meerendeels de controle over de wedstrijd had. Grote kansen bleven echter uit: alleen Sharpe en Middag probeerden het van ver. Audrey Demoustier raakte Ajaxlat.

De kansen waren groter in de tweede helft. De openingstreffer hing in de lucht: Van den Heiligenberg en Middag probeerden het al, terwijl Mandy Versteegt een bijna niet te misen kans om zeep hielp. Echter, Standard kreeg ook genoeg mogelijkheden en de Ajax Vrouwen mochten keepster Marieke Ubachs meerdere malen dankbaar zijn dat de 0-0 nog zo lang op het scorebord stond.