Ronald de Boer: “Zelfs spelers van Feyenoord”

Bron: ajax1.nl

Voetballen bij Ajax is voor veel jongens een droom en die kwam vandaag voor 325 jeugdspelers uit. Sportpark De Toekomst stroomde aan het begin van de avond vol met enthousiaste talenten. Na een toespraak van Ronald de Boer – misschien wel hun toekomstige hoofdtrainer – kon het voetballen beginnen. De eerste selectiedag voor Men United, dat met Pinksteren gaat deelnemen aan de Aegon Copa Amsterdam, was daarmee afgetrapt.

Spelers konden zich maandenlang zelf via internet aanmelden en moesten via de social media zoveel mogelijk stemmen zien te vergaren. Bij het koningslied werd een dergelijke procedure een fiasco, maar Ronald de Boer is niet ontevreden met de spelers die op kwamen dagen. “Je ziet hier genoeg talent rondlopen. Ik denk dat er wel wat bijzit.”

Om het de scouts – waar onder anderen John Rep, Marc van Hintum, Ton Ojers en Olaf Lindenbergh toe behoren – makkelijk te maken is er van te voren een indeling gemaakt op kwaliteit. Spelers die in een hoog team spelen bij een goede club werden dus samen op een veld gezet. “We hebben het in gradaties gedaan”, legt De Boer uit. “Dat maakt het voor ons ook wat makkelijker.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ronald-de-boer-zelfs-spelers-van-feyenoord/