De Jong: “In Engeland ook voor drie punten gaan”

Het contrast tussen twee wedstrijden van Ajax was zelden zo groot als deze week. Tegen Heracles Almelo werd er aardig gevoetbald, maar speelde de ploeg van Frank de Boer alsnog gelijk tegen de Eredivisieploeg. Tegen Manchester City voetbalde Ajax met passie, agressie en de juiste focus. Zodoende wonnen de Amsterdammers met 3-1 van de kampioen van Engeland.

Ajax voetbalde de eerste twintig minuten heel goed. Siem de Jong, die na de wedstrijd praatte met de NOS, zag dit ook: “In het begin had Manchester City het gewoon heel moeilijk. We speelden goed op dat moment.” Toch viel uit het niets de 0-1. Samir Nasri scoorde uit een razendsnelle counter. “Ze kwamen op 0-1 uit de eerste kans die ze kregen. Gelukkig scoorden we vlak voor rust de 1-1.”

En dat deed Ajax. Niemand minder dan de aanvoerder van Ajax schoot de bal keihard in de rechterhoek achter Joe Hart. “Het was een mooie goal, maar zeker het moment was belangrijk, zo vlak voor rust”, geeft de nummer tien van Ajax aan. “Daarna konden we vrijer gaan voetballen en gelukkig scoren we die 3-1″, vertelde De Jong over de goal van Christian Eriksen. Tussendoor was Niklas Moisander nog trefzeker uit een corner.