Ajax Vrouwen rekent ondanks achterstand af met PSV

Ajax Vrouwen heeft de smaak de laatste weken prima te pakken! © Sjoerd Tullenaar

Ajax Vrouwen heeft zondag een voorsprong van drie punten genomen in de eredivisie. De ploeg van Benno Nihom was al een tijdje koploper, maar staat nu dan ook echt los. Ajax Vrouwen was zondag met 1-2 te sterk voor PSV, dat nog wel op voorsprong kwam.

Al binnen vier minuten was het foute boel voor de koploper, die Lewerissa doel zag treffen. Hier stonden vrijwel direct kansen genoeg tegenover, alleen lukte het niet om die te benutten. Althans, niet voor rust.

Na de pauze ging het vrijwel onmiddellijk de goede kant op. Spits Marjolijn van den Bighelaar kopte raak op aangeven van Liza van der Morst en daarna ging Ajax Vrouwen door. Het was Desiree van Lunteren die in haar 150e wedstrijd in Ajaxshirt de overwinning veilig stelde.

Linda Bakker werd neergehaald in het zestienmetergebied, waar een penalty als beloning tegenover stond. Van Lunteren stelde zich op achter de bal en wees Ajax Vrouwen de weg naar een nieuwe driepunter.