Jong Ajax pakt periodetitel na vermakelijke wedstrijd in Eindhoven

Een makkelijke avond in Eindhoven was het voor Jong Ajax zeker niet. De Amsterdammers keken in Eindhoven tegen een achterstand aan, maar wisten dit succesvol om te buigen in een 2-3 overwinning. Michael Reiziger kan terugkijken op een geslaagde periode die met de prijs werd besloten. Het is voor de trainer zijn eerste prijs als coach in het betaalde voetbal.

Penalty

De wedstrijd was amper begonnen of kreeg Jong Ajax in de vierde minuut al een penalty. Cassierra had deze versierd en ging er zelf achterstaan. Cassierra faalde echter vanaf elf meter. Na tien minuten kwam Ché Nunnely gevaarlijk de zestien binnen. Zijn schuiver kon worden gepareerd door de keeper van FC Eindhoven Swinkels. De Amsterdammers hadden in het eerste kwartier de druk op de Eindhovense defensie. Het leek een kwestie van tijd voordat de goal zou vallen aan Amsterdamse zijde. Zo kreeg Mateo Cassierra opnieuw de kans om de score te openen alleen liet hij dit weer na. Een bal van de rechterflank belandde voor zijn voeten, maar hij raakte hem verkeerd.